industrilokal-sverige.se: Industrilokal i Södertälje

Industrilokal i Södertälje

Om Södertälje
I Södertälje kommun bor det drygt 93 000 människor. Telge, som är Södertäljes äldre namn, var en gång i tiden en mycket viktig kyrkstad som har haft avgörande beslut gällandes Sveriges historia. Idag är Södertälje mest känt för sin produktion av större fordon samt stadens multikulturella karaktär. På 1960-talet räckte inte befolkningen i området till när jättarna Scania och Astra skulle rekrytera. Då rekryterades det arbetskraft från utlandet och många kom ifrån Finland, Grekland, Italien och Jugoslavien. Under 1970-talet minskade invandringen från Finländ men ersattes då av många assyrier/syrianer.

Södertäljes Näringsliv
Enligt en studie om Södertäljes näringsliv har tillväxten av antalet anställda i Södertälje ökat med 17 % under en tidsperiod på fem år. Detta kan jämföras med medelvärdet i Sverige som under samma period låg på 11 %. De företag som har växt mest de senaste åren är de företag som är verksamma inom verkstadsindustrin, företagstjänster och bemanning. Det finns ett stort tryck av företag som vill expandera och etablera sig i Södertälje. Södertälje är särskilt känt för storföretagen AstraZeneca och Scania. De största branscherna i staden är detaljhandel, partihandel och restaurangrörelser – detta sett till antalet företag.

Södertäljes Geografi
Från Södertälje löper både E4:an och E20. Utöver ett välutvecklat trafiknät har Södertälje många buss- och järnvägsförbindelser. Det är möjligt att ta sig med pendeltåg till Stockholm på under en timme. Slussen i Södertälje kanal förbinder Mälaren med Östersjön. Södertälje Hamn fungerar som hamn, omlastningsterminal och hamnen tillhandahåller dessutom en kombiterminal.

Värt att besöka
Tom Tits Experiment
Birka
Kanalmuseet
Tullgarns slott
Luna kulturhus

Länkar om Södertälje
Om Södertälje på Wikipedia
Karta över Södertälje
Karta över Stockholm
Södertälje Kommun

En industrilokal är ett brett begrepp. Är syftet med lokalen att tillverka, producera eller reparera, är en industrilokal med största sannolikhet vad som behövs. En industrilokal kan även fungera som en maskinhall, verkstad eller produktionslokal. Viktigt att tänka på är storleken på lokalen som behövs, takhöjd, ingång, avlopp, säkerhet- och brandrisk samt förvaring av farliga produkter/ämnen. Om du letar efter en industrilokal, använd länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Eskilstuna Karlstad »